FAQ

FAQ – Veelgestelde vragen 

Waar zit Naomi Vonk Fotografie gevestigd?
Ik zit gevestigd in Arnhem (Gelderland) in de stad met Sonsbeek park en de Veluwe om de hoek.

Fotoreportage
Voorafgaand aan de fotoshoot ontvang je de informatie over de kosten. Het totaalbedrag van de shoot dient vooraf betaalt te zijn. Contante betaling is mogelijk na overleg. Niet tijdige betaling kan leiden tot opschorting van de fotoshoot of het toezenden van de foto’s. Nadat het openstaande bedrag is voldaan worden de foto’s toegezonden.

Betaling
De klant dient de factuur te betalen binnen de betalingstermijn van 14 dagen.

Annulering
Iedereen kan ziek worden en in dat geval plannen we gewoon een nieuwe datum in. De klant kan de opdracht annuleren tot uiterlijk 24 uur voor de datum van de opdracht. Bij annulering binnen 24 uur voor aanvang van de fotosessie wordt € 50,- in rekening gebracht. Dit bedrag is voor de gereserveerde tijd, de voorbereidingen van de shoot en het niet meer kunnen plannen van een vervangende shoot in die tijd. Telefonische bereikbaarheid is de eigen verantwoordelijkheid van de klant. Restitutie is niet mogelijk na betaling en gemaakte afspraken.

Wat als het regent?
Als wij een fotoshoot buiten hebben gepland dan houd ik van tevoren in de gaten wat het weer de komende dagen gaat doen. Gaat het op de afgesproken dag regenen? Dan kijken we wat we gaan doen, we kunnen het tijdstip verzetten of we verplaatsen de fotoshoot naar een andere datum.

Schade
Indien er schade is ontstaan aan de apparatuur en randapparatuur van Naomi Vonk Fotografie op locatie door toedoen van de klant, dan zullen de kosten op de klant verhaald worden.

Eigen stijl
Fotografie is een kwestie van creativiteit en eigen smaak. Je kunt in mijn portfolio zien en lezen wat mijn stijl is. Als je een shoot bij Naomi Vonk Fotografie boekt, ga je akkoord met mijn stijl. Hier kan je later niet op terugkomen en geld retourneren om deze reden is niet mogelijk.

Welke kleding is het beste om te dragen?
Zachte kleuren werken het beste, zwarte of witte kleding is ook erg fijn en mooi voor op de foto’s. Ik houd zelf erg van kleur en daar word ik ook spontaan vrolijk van, dus kleur mag ook altijd! Draag geen drukke prints, omdat de één er veel meer uit kan springen op de foto dan de ander.

Als je kindje het spannend vindt om op de foto te gaan neem dan iets mee wat je kindje fijn vindt. Zijn of haar favoriete speeltje, knuffel of iets anders.

Ik raad altijd aan om genoeg drinken mee te nemen, voornamelijk als het een warme dag is.

Waar worden de foto’s gemaakt?
Fotoshoots vinden bij jullie thuis plaats of op locatie hier bij mij in de omgeving van Arnhem/Velp. Mocht je zelf een leuke locatie in gedachten hebben dan is dit in overleg natuurlijk ook mogelijk.

Wanneer is het de beste tijd om een zwangerschaps/newborn fotoshoot in te plannen?
Ik fotografeer een zwangerschap het liefst tussen de 32ste en 35ste week. Je mag natuurlijk ook zelf kiezen wanneer je de shoot graag zou willen houden. Voor een newbornshoot raad ik aan om mij je uitgerekende datum te mailen. Zo kan ik rekening houden met wanneer de shoot ongeveer zal gaan plaats vinden.

Hoeveel foto’s ontvangen we?
Tijdens een fotoreportage schiet ik genoeg foto’s. In het begin test ik het licht, verschillende composities, scherpte en diepte. Deze foto’s zijn voorbereidingen op de uiteindelijke foto’s.

Op welke manier ontvangen we de foto’s?
Wanneer de aanbetaling voldaan is plannen wij een datum voor de shoot in. Na afloop van de fotoshoot kan je mij de rest contant betalen of stuur ik je een factuur die binnen 2 weken voldaan dient te zijn. Je kan de foto’s via een prive online galerij bekijken en extra foto’s kiezen. Als alles betaald is ontvangen jullie binnen twee weken de foto’s in grote resolutie, zonder logo, via Wetransfer.com. Het ontvangen en openen van de foto’s werkt zeer eenvoudig en is erg snel op deze manier. Vergeet de bestanden niet direct op te slaan op je computer of laptop want ze blijven maar voor een korte periode beschikbaar. Ze zullen alleen zichtbaar zijn voor jullie en niet voor anderen.

(Ik breng extra kosten in rekening als ik de bestanden opnieuw moet versturen).


Ik heb een foto in het zwart-wit ontvangen, kan ik deze ook krijgen in kleur?
Heb je een foto alleen in zwart-wit ontvangen en niet in kleur? Dit heb ik dan met een reden gedaan. De zwart-witte oogt puurder, strakker of liefdevoller. Ik bewerk deze dan ook niet terug naar kleur.

Ik woon niet in de buurt, kan ik jou wel boeken?
Ja dat kan! Ik verplaats mij over heel Nederland en zelfs naar België. Ik ben dan ook overal beschikbaar. De reiskosten zijn inbegrepen bij de prijs binnen omgeving arnhem tot een maximaal van 150 kilometer. Woon je buiten de straal van 150 kilometer vanaf Arnhem reken ik met een ander tarief, afhankelijk van afstand en locatie.

Wat als het onverwachts een keizersnede wordt?
Ook dit gedeelte hoort bij een bevallingsreportage, afhankelijk van het medisch personeel beslissen we samen of ik mee mag. Kan dit niet dan wacht ik tot dit voorbij is en fotografeer ik alsnog de momenten die daarna komen.

Auteursrecht van de foto’s.
Het auteursrecht van de foto’s blijft te allen tijde bij de fotografe. De klant geeft de fotografe bij het bevestigen van de afspraak toestemming om de gemaakte foto’s te gebruiken voor haar website, blog, social media platformen, wedstrijden enz. Hiervoor wordt geen vergoeding of restitutie gegeven. Wanneer de klant dit niet wilt, dan dient de deze dit vooraf kenbaar te maken aan de fotografe.

Het is niet mogelijk om de RAW bestanden op te vragen. Dit is en blijft eigendomsrecht van Naomi Vonk Fotografie.

Het is niet toegestaan geleverde foto’s in andere bewerkingen, uitsnedes enz. op social media te plaatsen met verwijzing naar Naomi Vonk Fotografie.

Naomi Vonk Fotografie heeft te allen tijde het recht deze voorwaarden en/of de inhoud van deze site en de prijzen te wijzigen. Men mag de foto’s niet voor commerciële doeleinden gebruiken zonder dit vooraf besproken te hebben met Naomi Vonk Fotografie. Bronmelding blijft dan ook verplicht.

Naamsvermelding en taggen op social media en andere kanalen wordt altijd gewaardeerd!

Komt onze foto online te staan?
Ik ben ontzettend trots op de foto’s die ik maak en ik deel ze daarom ook graag! Door mijn foto’s worden ook andere mensen bekend met mijn fotografie. Ik zal nooit foto’s zonder toestemming plaatsen en wij leggen daarom ook alle afspraken van te voren schriftelijk vast.

Wat als ik jullie geboorte mis?
Het blijft altijd een risico van het vak dat ik later, of net te laat ben. Ik fotografeer dan direct vanaf het moment dat ik aankom.

Privacy en persoonsgegevens
Naomi Vonk Fotografie zal nooit persoonlijke gegevens openbaar maken of doorgeven aan derden.

Goed om te weten:

 • Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. De fotoshoots worden in de ochtenden gepland of rond zonsondergang.
 • Er kunnen extra foto’s bestelt worden voor €7,50 inclusief btw.
 • Prijzen zijn exclusief verzend- en parkeerkosten.

Een fotoshoot bij Naomi Vonk Fotografie is inclusief:

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek.
 • Verschillende composities.
 • Mijn gevoel en creativiteit.
 • Apparatuur kosten.
 • Na-bewerking.
 • Reiskosten
 • Btw.
 • Alle foto’s worden verzonden via Wetransfer.com.
 • Persoonlijke online galerij.

Zit jouw vraag er niet bij?

Stuur gerust een mailtje naar: naomivonkfotografie@gmail.com en dan beantwoord ik hem alsnog!

Liefs, Naomi