Denise is 39 jaar en komt oorspronkelijk uit het oosten van het land. Ze woont nu sinds een jaar of acht in Den Haag samen met haar man Bob, die ze tijdens haar studie in Utrecht heeft ontmoet en hun twee jongens van 4 en 3 jaar oud.

Het begin van Pimsa

Na jaren gewerkt te hebben in de ontwikkelingssamenwerking heb ik in 2016 het roer omgegooid. Door het overlijden van mijn vader en de geboorte van mijn zoontjes kort daarna werd mijn leven nogal op z’n kop gezet en besefte ik me dat het leven eigenlijk te kort is om niet te doen waar je van droomt en niet te doen wat je echt leuk vindt. Vanuit die gedachte werd kind nummer 3 geboren: Pimsa!  

Mijn oudste zoontje heeft een koemelkallergie en daardoor ook een gevoelige huid. Ik merkte dat er voor baby’s nog wel veel zachte kleding te vinden is, maar zodra ze ouder worden is dat lastiger. Na de geboorte van mijn tweede zoontje ben ik mijn ideeën gaan uitwerken, zo is Pimsa ontstaan. Zonder enige ervaring, maar met een doel  heb ik het bedrijf opgezet en is de huidige zomercollectie alweer de vierde collectie!

Waarom Pimsa?

Mijn zoontjes hebben een groot aandeel gehad in het starten van het merk en voor mij was het daarom niet meer dan logisch om hun namen te gebruiken in de merknaam. De naam is dus voortgekomen uit een combinatie tussen hun namen Pim & Sam; Pimsa

Inspiratie

Inspiratie haal ik voornamelijk uit mijn leven, met name de reizen die ik heb gemaakt spelen daar een grote rol in. Ik ontwerp altijd aan de hand van een thema. Voor de SS19 collectie, is dit Safari. De inspiratie achter deze collectie komt voort uit een werkreis die ooit maakte naar Rwanda & Oeganda.

Hoe combineer je het hebben van een eigen (web)Shop met het moederschap, familie en/of sociaal leven?

Ik ben altijd heel goed geweest in plannen en organiseren. En een groot deel van het werk is ook te plannen en te organiseren maar daarnaast ben je ook afhankelijk van externe partijen en dat heb ik niet altijd in de hand. Die controle loslaten vind ik misschien wel het lastigste en dat kan voor behoorlijk wat stress zorgen bij mij!  Het vertrouwen hebben dat alles uiteindelijk links of rechtsom op z’n pootjes terecht komt blijft een uitdaging! Gelukkig heeft mijn man ook een eigen bedrijf en zijn wij flexibel in het indelen van onze tijd, zo kunnen we elkaars piekmomenten opvangen. Als ik thuis ben probeer ik zo min mogelijk te werken. Maar ik ben de laatste die zal zeggen dat het altijd makkelijk is.

Hoe omschrijf jij Pimsa in een paar woorden?

Pimsa geeft graag een twist aan de minimalistische trend door leuke printjes toe te voegen maar de kleuren wel zacht te houden, de modellen comfortable, gebruik te maken van duurzame stoffen en comfortabele tijdloze modellen. Alle collecties hebben een perfecte balans tussen mooie basic items en statement items.

Pimsa over een paar jaar

Ik hoop dat Pimsa verder uitgroeit tot een internationaal bekend merk. We zijn nu langzaam aan het uitbreiden naar andere landen. Daarnaast wil ik de collecties blijven verbeteren en uitbreiden, grote maten aanbieden en meer met biologisch katoen werken. Het is nooit mijn doel geweest om een mega bedrijf neer te zetten, ik vind het persoonlijke en exclusieve eraan juist heel leuk! Ik hoop dat ik over een paar jaar nog steeds doe wat ik leuk vind en nog steeds mensen blij en enthousiast kan maken met de kleding van Pimsa!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: