De twee zussen achter ZoeyZo zijn Amber en Chantal, opgegroeid in de omgeving van Alkmaar. Amber is werkzaam als haarstylist in de zaak van haar man (Kapsalon Bosman in Alkmaar) en heeft een dochter van 5 en een zoon van 2,5 jaar. Chantal woont met haar man en dochter Zoey van 1,5 jaar in Granada, Andalusië en is werkzaam als Manager Operations bij een internationaal payroll consulting bedrijf. 

Het begin van ZoeyZo

Amber haar dochter wilde graag een keukentje en kreeg er eentje van familie cadeau. Tot afgrijzen van Amber was deze felgeel met rood, het ding maakte de hele dag geluid en daarom ging Amber opzoek naar een ander keukentje. Omdat ze het Ikea keukentje een beetje saai vond besloot ze zelf een sticker te laten ontwerpen voor de achterkant van het keukentje. Het nieuwe keukentje van haar dochter Isa werd omgetoverd tot “IJssalon IsaBella” en werd een groot succes. Chantal en Amber zagen hier de commerciële waarde van in en zijn gestart met ZoeyZo Kids Concept, vernoemd naar Zoey, de dochter van Chantal, die toen net geboren was. Samen met schoonzus Pernille Gilling (grafisch vormgever) ontwierpen zij 12 sticker-sets en een schortje. De producten worden inmiddels in ruim 25 winkels in Nederland verkocht, alsook in België en Spanje.

Waarom ZoeyZo

ZoeyZo is vernoemd naar de dochter van Chantal die destijds net geboren was.


ZoeyZo is Creatief, Speels,
maar ook educatief.

Inspiratie

We kijken goed naar wat de kinderen leuk vinden, maar ook naar wat de ouders aanspreekt. Het keukentje staat namelijk of in de woonkamer of in de kinderkamer en we vinden het daarom belangrijk dat het keukentje in het interieur past. Zo zijn de monochrome “Burgerbar” en de “Flowerbar” nog altijd erg populair. Verder kijken we ook naar trends (gezonde voeding >> hier is de “Juicy Bar” uit ontstaan) en sushi (zijn kinderen tegenwoordig dol op). De supermarkt en de ijsjes in pastelkleuren doen het eigenlijk altijd goed. 

Hoe combineer je het hebben van een eigen webshop met het moederschap, familie en/of sociaal leven?

Wat wij doen is ontstaan uit iets wat we leuk vinden om te doen: ondernemen. Het is wel lastig combineren soms, omdat we beiden werkzaam zijn in een ander bedrijf. Inmiddels hebben we de taken goed verdeeld en een goede balans gevonden. Het is vooral belangrijk om leuk te vinden wat je doet, dan voelt het niet als werken.

ZoeyZo over een paar jaar

We hopen dat men dan een Ikea keukentje direct associeert aan de sticker-sets van ZoeyZokidsconcept. Geen keukentje zonder sticker van ZoeyZo! Daarnaast hopen we onze winkel te hebben uitgebreid met meerdere producten en dat ons product ook in winkels ligt in bijvoorbeeld Duitsland en andere Europese landen (met name de Scandinavische landen).

We proberen niet alleen een product neer te zetten dat visueel aantrekkelijk is, maar ook een product dat rollenspellen stimuleert. We hebben ook educatieve elementen in onze producten verwerkt waaronder Engelse taal en het benoemen van producten. We zijn nu ook bezig met een nieuw product waardoor men stickers kan hergebruiken en ze niet hoeven weg te gooien als kinderen (tijdelijk) uitgekeken raken op hun keukentje.

Hoe hebben wij het keukentje gepimpt? Dat lees je hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: