Sophie Odenthal is 22 jaar en is geboren en opgegroeid in Venlo. Momenteel is ze druk bezig met haar laatste jaar van de studie Industrieel Product Design op de Fontys in Venlo. Dan zou je natuurlijk ook denken dat ze in Venlo woont maar dat is niet zo. Sinds een jaartje is ze samen gaan wonen met haar vriend in Amsterdam. Hier heeft ze aantal maanden stage gelopen bij een bedrijf waar ze vervolgens een paar maanden is blijven werken. Helaas was dit toch niet goed te combineren met haar drukke afstudeerjaar en is ze daarom hiermee gestopt.

Het begin van SofaJane

Mijn tante maakt en verkoopt sieraden, al zolang ik mij kan herinneren. Vroeger (en nu nog steeds) vond ik het heeeerlijk om mijn vingers tussen haar kralen te halen en de verschillende materialen te voelen. Ook verkocht zij glazen hangers waar een rijstkorrel met je eigen naam in kon. Deze sieraadjes maakte ze vooral voor kinderen met een leuk gekleurd hangertje of in de vorm van een diertje. Op de foto kun je een hanger zien die ik vroeger ooit van haar kreeg. Een glazen smiley met mijn naam op één rijstkorrel en op de andere K3, waar ik als klein meisje fan van was.

Tegenwoordig houdt zij zich niet meer bezig met de rijstkorrelhangers omdat het toch zeer secuur werk is dat een vaste hand en de nodige inspanning en concentratie vereist.

Ik, die vanaf kleins af aan gefascineerd was door deze glazen hangers, vond het verschrikkelijk zonde dat niks meer gedaan werd met deze bijzondere sieraden. Een paar maanden terug heeft ze mij de basis geleerd van het rijstkorrelschrijven en het maken van de sieraden. Na thuis een tijd geoefend te hebben besloot ik er een nieuwe draai aan te geven en de sieraadjes een luxere en vrouwelijkere uitstraling aan te geven. Hieruit kwam de eerste reeks sieraden genaamd Rice & Shine (rice van rijst natuurlijk). Het is toch echt een techniek die je moet leren door veel te oefenen dus het was niet alsof ik als een professional begon. Op een bepaald moment gooide ik de eerste foto’s op mijn persoonlijke instagram en op het Sofa Jane account – deze had ik al een tijd om eigen schilderingen en tekeningen op te posten. De reacties waren zo leuk dat ik eigenlijk totaal onverwacht al een heel aantal bestellingen kreeg. Vanaf dat moment overspoelde mijn hoofd van de ideeën en plannen voor de toekomst. Zo besloot ik om te beginnen met drie verschillende vormpje:, sticky, drop en flat round. Hierbij krijgt de persoon de keuze tussen goud en zilverkleurig en natuurlijk wat hij/zij op de rijstkorrel geschreven wilt hebben.

” SofaJane is Feminine,
minimalistisch, persoonlijk
en waardevol “

Waarom Sofa Jane

Sophie Jeanette zijn mijn eerste twee namen. Ik denk dat je hier al uit kunt halen waar Sofa Jane van afgeleid
is. De reden dat ik gekozen heb voor een naam die naar mijzelf verwijst is omdat alles wat ik verkoop (en wil

gaan verkopen in de toekomst) door mij handgemaakt is. Zoals je weet verkoop ik momenteel alleen de Rice & Shine sieraden. In de toekomst wil ik Sofa Jane flink uitbreiden met ook andere producten.

Inspiratie

Eigenlijk haal ik mijn inspiratie uit van alles. Ik doe dit met zo veel plezier dat ik heel de dag ermee bezig ben. Ik kijk veel op Instagram en Pinterest om bepaalde sfeerbeelden te vinden die ik bij Sofa Jane vind passen. Maar ook haal ik inspiratie uit de wereld om me heen. Zo was ik een tijd terug een dagje naar de Efteling waar ik een glazen lamp zag hangen in de vorm van een druppel. Deze lamp was gewoon exact de drop hanger maar dan een paar maten groter! Al zou ik niks verdienen aan dat zou ik het alsnog met veel liefde en plezier doen
Soms ben ik bang dat ik te enthousiast overkom op mensen en dat ik te veel praat over Sofa Jane.

Hoe combineer je het hebben van een eigen webshop met het moederschap, familie en sociaal leven?

Momenteel is alles redelijk lastig te combineren. Zoals ik eerder zei woon ik in Amsterdam maar ben ik nog bezig met mijn laatste studiejaar in Venlo. Omdat ik nog maar een paar maanden les heb ik Venlo heb ik besloten om op en neer te reizen. Dit kost erg veel tijd en is behoorlijk vermoeiend waardoor ik geen andere keuze heb dan Sofa Jane momenteel op een lager pitje te zetten

SofaJane over een paar jaar

Ik heb een hele waslijst vol ideeën voor het uitbreiden van Sofa Jane. Zoals ik eerder zei heb ik helaas op dit moment (nog) geen tijd om alles te verwezenlijken. Momenteel ben ik nog bezig met het opzetten van een website www.sofa-jane.nl . Zodra deze live is zal het uitbreiden stukken gemakkelijker gaan in plaats van alles via Instagram te doen.

Als alles goed verloopt ben ik komende zomer afgestudeerd en heb ik tijd om mij meer te focussen op het uitbreiden van Sofa Jane. Na mijn studie wil ik de tijd nemen om verschillende ambachten te leren, bijvoorbeeld glasblazen zodat ik mijn eigen glazen vormpjes kan creëren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: