Ik heb al een aantal keer de vraag gekregen hoe ik ons keukentje gepimpt heb en waar ik alle benodigdheden vandaan heb gehaald. Ik dacht ik maak er een blog van, dan kan ik het gelijk delen met iedereen die er ook over na zit te denken om zijn/haar keukentje op te pimpen.
Toen Zyon en Xenna drie en één jaar oud werden, wilden wij heel graag een Ikea keukentje kopen voor ze. Maar aangezien van mij niet alles nieuw hoeft te zijn en je tegenwoordig alles op marktplaats kan vinden, zijn wij op zoektocht gegaan. Ondertussen wist mijn Oma er eentje te bemachtigen via familie van haar die het keukentje niet meer gebruikten. Er was niks mis mee en wij mochten hem in volle blijdschap ontvangen.

Ons huis heeft veel blauwe tinten, dit is omdat blauw mijn lievelingskleur is en omdat het mij aan Aruba laat denken. Op het moment zijn de muren donkerblauw en de gordijnen okergeel met heel veel gouden accessoires in het huis. Hout en goud daar houden wij van! 😉

Eén ding wist ik zeker, het keukentje moest leuker en het liefst blauw met goud. Met een handige vent (zoals mijn man) in huis is dat zo gezegd zo gedaan. Je kan je natuurlijk ook laten inspireren via Instagram of Pinterest.

Stap 1

Koop het keukentje

Bij de Ikea kost hij 79,95 euro, maar je kan hem natuurlijk ook via marktplaats scoren aangezien veel mensen hem wegdoen voor een prikkie. Vaak al vanaf zo’n 25,00 euro.

Stap 2
Shop de onderdelen (wat wij nodig hadden)

 • Blauw potje verf van 250 ml, wij gingen naar Praxis;
 • Grondverf, bouwmarkt;
 • Leren handvaatjes, via @Chewies&more;
 • Gouden spuitbus, bouwmarkt;
 • Setje kleine gouden deurknoppen, via Praxis;
 • Naam sticker, via @Ohmygoody.
 • Achterzijde sticker mini market, via @Zoeyzo kids concept

Benodigd gereedschap:

 • Schuurpapier;
 • Tape en papier om af te plakken/afdekken voordat je gaat spuiten;
 • Handschoenen;
 • Een roerstokje voor de verf;
 • Kwast(en);
 • Ontvetter.

Stap 3

Voor het verven is het belangrijk dat je de onderdelen eerst ontvet en dan licht opschuurt. Er zit namelijk een glanslaagje over het hout. Dit hoeft maar heel licht. Vervolgens heb ik de onderdelen in de grondverf gezet. Nadat de grondverf is gedroogd schuur je alles weer licht op. Hierna begin je de onderdelen in de gewenste kleur te verven. De onderdelen die gespoten moeten worden leg je op karton of oude kranten, dek af wat niet gekleurd moet worden en begin met spuiten. Volg de aanwijzigingen van de fabrikant voor de juiste droogtijd en spuit eventueel een tweede laag. Ook de te verven onderdelen kun je voorzien van een tweede laag nadat de eerste laag is gedroogd. Een tweede laag zorgt te allen tijde voor een meer duurzaam keukentje.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: