Isabel is getrouwd met haar lieve man en zakenpartner Martin, ze hebben samen drie kinderen en wonen in Noord-Brabant. Ze is al jaren ondernemer maar sinds kort is ze de online baby and kids conceptstore DEMICO KIDS begonnen, de shop waar inmiddels bijna 50 webshops/merken online staan en je hier van diverse merken kunt shoppen. Ze is chronisch ziek maar toch ondernemer in hart en nieren en doet alles met passie. Ondanks dat dat niet altijd even makkelijk gaat, doet ze dit toch maar wel even allemaal samen met de zorg voor haar gezin.

Het begin van Demico kids

Na het verkopen van mijn zeer succesvolle webshop Hip en Houtben ik wel actief gebleven met het maken van mijn eigen houten camera’s en hielp ik op de achtergrond andere webshops. Ik merkte dat er veel behoefte is om samen te werken en dat er juist helemaal geen haat en nijd is tussen de webshops, het gaat vaak juist heel goed samen. Ik heb zelf samen met Hip en Hout in een conceptstore gestaan en dat zijn vaak voor kleine ondernemers erg hoge (maandelijkse) kosten. Het maakwerk is vaak voor mij erg zwaar door mijn chronische ziekte maar juist het verkopen en vooral samenwerken vind ik superleuk om te doen, ik bedacht waarom geen online conceptstore? Zo kunnen kleine webshops hun artikelen aanbieden en de klanten kunnen de tofste artikelen zo combineren zonder steeds verzendkosten apart te moeten betalen. Ik probeer zoveel mogelijk mee te denken en promoot zo ook spullen van alle ondernemers die hard werken om originele producten op de markt te brengen. Met vele van hen heb ik persoonlijk ook heel fijn contact!

Daarnaast had ik natuurlijk ook mijn eigen artikelen van ons merk From Wood with Love, deze staan inmiddels ook op DEMICO Kids, de webshops zijn samengevoegd en inmiddels zijn er ook weer leuke producten toegevoegd zoals ons unieke schoolfotoboek, waar je vanaf peuterspeelzaal je kindje zijn schoolfoto’s kunt plakken maar ook grappige rompertjes in trendy monochroom design.

Waarom Demico kids?

DEMICO staat voor mijn drie kindjes (De van Dean, Mi van Miley en Co van Cooper) ik vind het heel fijn om creatief bezig te zijn en ondernemen zit in onze familie dus passend om ons bedrijf te noemen naar de belangrijkste persoontjes in ons leven.

” Demico is Uniek, samenwerkend,monochroom tot pastel,sociaal en een “shop small” voor baby en kids “

Inspiratie

Met mijn eigen collectie probeer ik altijd te kijken naar wat er nog niet is of wat ik grappig vind. Ik had op mijn bucketlist bijvoorbeeld “mijlpaalkaarten” staan maar er bestaan zoveel varianten dat ik het leuk vond om iets anders ermee te doen. Zo zijn de babygroeikaarten ontstaan, deze gaan meer om groei en niet zozeer om mijlpalen. Met een leuk krijtbord design in plaats van het monochroom wat je al veel ziet. Vaak lig ik s’nachts in bed en krijg ik leuke zinnen in mijn hoofd en dan de volgende dag Google of zoek ik op Instagram of zoiets al bestaat, zo niet dan begin ik met het ontwerpen. Soms blijft zo’n plan ook wel eens maanden in mijn boekje staan hoor en soms doe ik er zelfs helemaal niets mee, omdat inmiddels iemand anders dat al heeft of ik toch niet bij ons vind passen. Ik probeer wel mijn eigen stijl aan te houden.

Hoe combineer je het hebben van een eigen webshop met het moederschap, familie en sociaal leven?

Niet… nee grapje maar het is op het moment nogal een chaos, ik heb drie kinderen van 9, 8 en 3 jaar oud. De oudste kunnen aardig voor zichzelf zorgen dat scheelt enorm, alhoewel je daar dan ook weer andere zorgen mee hebt. Ik probeer zoveel mogelijk onder schooltijden te werken en als ik dat niet red dan ga ik savonds als hun op bed liggen verder (of ik begin om 5-6 uur al om alvast wat weg te krijgen voordat hun opstaan)

Momenteel neem ik tijdelijk een webshop over en dat is eigenlijk teveel maar met DEMICO KIDS is dat eigenlijk geen probleem en is er een goede balans en merken de kinderen eigenlijk geeneens dat ik dit doe (behalve als er weer nieuwe spullen binnenkomen waar ze even naar moeten spieken, want ze vinden alles ook zo leuk!) bij het opstarten van DEMICO KIDS ben ik daar heel bewust mee bezig geweest, zo heb ik op de site staan voor 12.00 besteld is dezelfde dag verzonden, vaak als je om 15 uur besteld is dat ook nog maar vind een slag om de arm fijn, dat geeft ons meer rust en als ik eens een middag lekker weg wil dan kan dat gewoon.

Demico over een paar jaar

DEMICO KIDS is net pas geopend, dus natuurlijk willen we nog groeien. Mensen kijken altijd graag even de kat uit de boom met nieuwe shops. Ik hoef geen Bol.com te worden, maar werk graag samen met leuke en creatieve mensen. De bedoeling is natuurlijk dat iedereen graag shopt bij ons, ook heb ik nog allerlei ontwerpen van mezelf die ik wil uitwerken, zo hoef ik me nooit te vervelen. Ik zou nog wel eens op de 9 maanden beurs willen staan, dat is weer zo’n bucketlist dingetje van me. Weet je ondernemer zijn gaat niet alleen maar om de verkopen, het gaat mij ook echt om er wat positiefs mee te doen, voor mezelf zodat ik mijn creatieviteit kwijt kan maar ook sociaal gezien dat ik het oprecht leuk vind als een deelnemer leuke producten uitbrengt en natuurlijk helemaal tof als ik deze producten ook mag verkopen. Verder blijf ik leuke samenwerkingen aangaan want dat vind ik gewoon een heel leuk aspect van ons unieke concept.En wie weet ooit een eigen winkeltje! Dat lijkt me heel gaaf, maar dan moeten de kinderen echt groter zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: